Δελτίο τύπου Συνεδρίου 2019

Στον φιλόξενο και άρτια οργανωμένο χώρο του Κολλεγίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019, με ελεύθερη συμμετοχή και είσοδο, το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Προγράμματα Σπουδών σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει» που συνδιοργάνωσαν: η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.), το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Στο Συνέδριο παρουσιάσθηκαν η εισήγηση του Φιλανδού Πρέσβη, 6 κεντρικές εισηγήσεις μελών ΔΕΠ, 2 συμπόσια και 73 εισηγήσεις μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης σε 4 παράλληλες συνεδρίες.

Επίσης, μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη η ομιλία του κοσμήτορα της μηχανικής στο McNeese State University της Λουιζιάνα των ΗΠΑ κ. Νίκου Κυρίτση. Η ομιλία εστιάζεται στο πως η μηχανική επιστήμη έχει επηρεάσει και θα συνεχίσει να επηρεάζει την εκπαίδευση και το περιβάλλον διδασκαλίας στο προσεχές μέλλον. Προτείνονται εφικτές λύσεις που αποσκοπούν στην εξατομικευμένη διδασκαλία και μάθηση. Για την ομιλία πατήστε στο σύνδεσμο  https://youtu.be/j1JpEBbjXFM.

Για να δείτε την ομιλία του κ. Πρέσβη της Φινλανδίας στα αγγλικά πατήστε εδώ και για τη μετάφρασή της πατήστε εδώ.

Για να δείτε το ενημερωτικό του Συμποσίου που Συντονιστής ήταν ο Καθηγητής Γ. Μπαγάκης, πατήστε  εδώ.

Ορισμένες από τις εισηγήσεις θα δημοσιευθούν στο επιστημονικό – ηλεκτρονικό περιοδικό Έρκυνα (erkyna.gr/) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του περιοδικού και τις   οδηγίες δημοσίευσης  που στάλθηκαν στους εισηγητές.

Τις εργασίες του Συνεδρίου  παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα.

Στιγμιότυπα από το Συνέδριο

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.