Δελτίο τύπου, 28.9.19

Με μεγάλη συμμετοχή φιλολόγων πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Αναπροσανατολισμός διδακτικού και αξιολογικού πλαισίου στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία της Γ΄ τάξης ΓΕΛ» (ΦΕΚ 3164/12.8.2019), στον φιλόξενο και άρτια οργανωμένο χώρο του 1ου ΓΕΛ Παπάγου.

Η Ομάδα των εισηγητών ανταποκρίθηκε με επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια  στην πραγμάτευση του θέματος που απασχολεί έντονα την εκπαιδευτική- και όχι μόνο-  κοινότητα. Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος κατά τη συζήτηση η οποία διήρκεσε πέραν του χρόνου που είχε προβλεφθεί.

Μετά από αίτημα πολλών εκπαιδευτικών, η Ομάδα των εισηγητών δέχθηκε να επαναληφθεί σε εύθετο χρόνο, μία Ημερίδα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αξιολόγησης των γραπτών των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε έντυπο υλικό υποστηρικτικό των εισηγήσεων. Περιλήψεις των προφορικών εισηγήσεων αναμένεται να αναρτηθούν σύντομα στον χώρο αυτό.

Ιδιαίτερα ευχάριστη ήταν η εθελοντική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Παπάγου που βοήθησαν σημαντικά στη διεξαγωγή της Ημερίδας με γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη.