Οδηγίες προς συγγραφείς

Οι εργασίες που υποβάλλονται στο περιοδικό Έρκυνα πρέπει να είναι πρωτότυπες. Η υποβολή μιας εργασίας ενέχει τη μορφή πιστοποίησης ότι δεν έχει δημοσιευθεί ή υποβληθεί για δημοσίευση η ίδια ή παραλλαγή της αλλού. Οι εργασίες δημοσιεύονται μετά από διαδικασία ανώνυμης κρίσης από δύο τουλάχιστον κριτές σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική δεοντολογία.

Οι εργασίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση 4papede@gmail.com (υπόψη της επιτροπής έκδοσης του περιοδικού Έρκυνα).

Οι συγγραφείς επισυνάπτουν μία ξεχωριστή σελίδα με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας: διεύθυνση, τηλέφωνα και e-mail.

Οι εργασίες να έχουν μέγεθος από 4.000 – 7.000 λέξεις.

Πριν την υποβολή της εργασίας, οι συγγραφείς να διαβάσουν πρώτα τις Οδηγίες μορφοποίησης (με ιδιαίτερη έμφαση στις Οδηγίες για τις Αναφορές).

Κατόπιν να αντιγράψουν το αρχείο Πρότυπο εργασιών στον υπολογιστή τους και είτε να γράψουν απ΄ευθείας σε αυτό ή να μεταφέρουν τα τμήματα της εργασίας τους, σύμφωνα με τις επιτόπου οδηγίες.

Επίσης, είναι καλό να συμβουλεύονται το Φύλλο κρίσης που χρησιμοποιούν οι κριτές για την αξιολόγηση της εργασίας.

Αποτελεί σταθερή εκδοτική πολιτική του περιοδικού ότι κανένας/ καμία συγγραφέας δεν μπορεί να υποστεί θετική ή αρνητική διάκριση όσον αφορά στο φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Τα άρθρα κρίνονται στη βάση της επιστημονικής επάρκειας και μόνο.

Σχετικά με τη στατιστική επεξεργασία.

Για να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν οι κλασικές μέθοδοι της επαγωγικής στατιστικής (t-test ανεξαρτήτων δειγμάτων, ανάλυση διασποράς κ.λπ.) προκειμένου να επιτευχθεί η γενίκευση των όποιων αποτελεσμάτων είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, να προσεχθεί ιδιαίτερα το μέγεθος καθώς και η αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος, διαφορετικά, τα όποια αποτελέσματα είναι απλώς ενδεικτικά και αφορούν μόνο στο συγκεκριμένο δείγμα.

Όταν στέλνονται στο περιοδικό άρθρα που περιέχουν ποσοτική έρευνα θα πρέπει να μην περιορίζονται στην παρουσίαση μόνο μέσων τιμών ή συχνοτήτων και σχετικών συχνοτήτων και διαγραμμάτων (περιγραφική στατιστική) αλλά να περιέχουν και στοιχεία επαγωγικής στατιστικής.

Για παράδειγμα:

  • Εάν μια εκπαιδευτική έρευνα έχει ως δείγμα εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να γίνει εξέταση για την ύπαρξη διαφορών που σχετίζονται με την ηλικία, το φύλο, τις σπουδές, τα χρόνια υπηρεσίας κ.λπ.
  • Εάν μια εκπαιδευτική έρευνα έχει ως δείγμα μαθητές, θα πρέπει να γίνει εξέταση για την ύπαρξη διαφορών που σχετίζονται με  το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο των γονέων, την τάξη (αν το δείγμα προέρχεται από διαφορετικές τάξεις) κ.λπ.

Επίσης, πρέπει να αναφέρονται τα ερευνητικά ερωτήματα καθώς και μέσα από ποιες ερωτήσεις  προσεγγίζεται το κάθε ερευνητικό ερώτημα.  H παρουσίαση αποτελεσμάτων μόνο μέσω μεμονωμένων ερωτήσεων παρέχει αδύναμη πληροφόρηση.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας να παρουσιάζεται στο Παράρτημα.

Όσοι αναφέρονται σε μελέτες περίπτωσης καλόν είναι να συμβουλευθούν τις σχετικές οδηγίες διενέργειάς τους,  πατώντας εδώ.

Μετά τις παρατηρήσεις των κριτών, οι συγγραφείς να αναγράφουν τις διορθώσεις τους, αναλυτικά σε ξεχωριστό αρχείο (π.χ. στην παρατήρηση 1 των κριτών έγινε η τάδε διόρθωση ή δεν έγινε λόγω της εξής διαφωνίας).

Advertisements

2 thoughts on “Οδηγίες προς συγγραφείς

  1. Παράθεμα: Υποβολή άρθρων | ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.

  2. Παράθεμα: Υποβολή άρθρων στην Έρκυνα | ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s