Συγκρότηση Θεματικών Ομίλων

Το ΔΣ της ΠΑΠΕΔΕ αποφάσισε, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Εταιρείας, τη συγκρότηση Θεματικών Ομίλων κατά ειδικότητα ή ομάδες συναφών ειδικοτήτων.

Με τη συγκρότηση των Ομίλων φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε σημεία συνάντησης εκπαιδευτικών, της ίδιας ειδικότητας, με παιδαγωγικό χαρακτήρα και με ανοιχτές θεματικές περιοχές δράσης, για την ανάπτυξη «περιβαλλόντων μάθησης» που ευνοούν τη συνεργασία των μελών τους, με την ανταλλαγή εμπειριών και δημιουργία νέας γνώσης.

Οι βασικές δραστηριότητες των Ομίλων μπορούν να περιλαμβάνουν, οργανώσεις ανοικτών διαλέξεων, συζητήσεων, ημερίδων κ.λπ., στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν και καταξιωμένοι ως προς την επιστημονική τους συγκρότηση εισηγητές. Η συνεργασία με θεσμικούς φορείς και Επιστημονικές Ενώσεις είναι επιθυμητή.

Κύριος στόχος των δραστηριοτήτων είναι η κάλυψη πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού, με την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων αλλά και τη διεύρυνση του γνωστικού του ορίζοντα από άλλα γνωστικά πεδία.

Ελπίζουμε ότι η κίνηση για τη δημιουργία Θεματικών Ομίλων αποτελεί μία συμπληρωματική δράση σε όσες έχουν εκδηλωθεί μέχρι τώρα (δημιουργία ομάδων στο διαδίκτυο, forum επικοινωνίας κ.λπ.).

Οι Θεματικοί Όμιλοι θα περιλαμβάνουν αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές και επισημαίνεται ότι η συνεργασία όσων εκπαιδευτικών το επιθυμούν είναι ευπρόσδεκτη (εισηγήσεις, συζητήσεις, ιδέες, προτάσεις κ.λπ.). 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s