Ημερίδα Ηλεκτρολόγων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (σύμφωνα με τους παριστάμενους), στις 11/5/16, στο  6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, η Ημερίδα των Σχολικών Συμβούλων Ηλεκτρολόγων με θέμα: «Το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου και τα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑΛ».

Αφού αναλύθηκαν από τους ομιλητές οι δεξιότητες για τις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος,  κατατέθηκαν τα αντίστοιχα προγράμματα ευρωπαϊκών χωρών και έγινε μνεία της υπάρχουσας ελληνικής νομοθεσίας για την άσκηση του επικίνδυνου αυτού επαγγέλματος, ομόφωνα οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι επιβάλλεται η επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών στα ηλεκτρολογικά μαθήματα και ο παντελής διαχωρισμός του Τομέα στη Β΄ τάξη από αυτόν των Ηλεκτρονικών. Οι δύο ειδικότητες έχουν σαφώς διακριτά αντικείμενα στην άσκηση του επαγγέλματος και διακριτά επαγγελματικά δικαιώματα και απαιτείται η ενδυνάμωση του προγράμματος σπουδών τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες σύγχρονες απαιτήσεις των επαγγελμάτων τους.

Η συνένωση των Τομέων στη Β΄ τάξη, άγνωστο ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την ελλιπή εκπαίδευση των μαθητών και αυριανών επαγγελματιών στους τόσο ευαίσθητους και επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια τομείς.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν τις εργασίες της Ημερίδας από την πλευρά του ΥΠΠΕΘ  ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Αττικής Βασίλειος Πολύδωρος και εκ μέρους της Ο.Λ.Μ.Ε. ο Βαγγέλης Μπουντουλούλης, μέλος του Δ.Σ. (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΠΕ12.05). Διαβάστηκε ακόμη ο χαιρετισμός που έστειλε από τη Θεσ/νίκη ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. Σταμάτης Σταματιάδης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΠΕ12.05). Επίσης συμμετείχαν με εισήγηση ο Πρόεδρος της ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε. Βασίλης Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε. Κώστας Καλτσάς και ο Πρόεδρος της  Π.Ε.Δ.ΜΗ.Δ.Ε. Θεόδωρος Γεωργάκης.

Για να δείτε τις εισηγήσεις που εστάλησαν πατήστε  εδώ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s