Προστασία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς

Η Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Αναστασία Γεωργιάδου προσφέρει δωρεάν τα πονήματά της για την Προστασία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς (2 τόμοι), για ελεύθερη χρήση και αξιοποίηση ως εκπαιδευτικό υλικό για Ερευνητικές Εργασίες του Λυκείου και Βιωματικές Καινοτόμες Δράσεις  με τη μεθοδολογία project του Γυμνασίου.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ”, Εκδόσεις Σαΐτα – Saita Publications (βιβλία που πετάνε ελεύθερα στο Διαδίκτυο) της σειράς Philosophia Ancilla/ Academica, Ιανουάριος 2016, ISBN: 978-618-5147-75-4.

Georgiadou_1Ι τόμος: Θεωρητικό πλαίσιο 150 σελίδες. Γενικού ενδιαφέροντος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός διαλέξεων για τους εκπαιδευτές και τους καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και από τους εκπαιδευόμενους, αν υπάρχει η δυνατότητα να διανεμηθεί. Το επιστημονικό κείμενο προσαρμόστηκε με κατάλληλη εκλαΐκευση έτσι, ώστε να είναι  κατανοήσιμο από μαθητές και αποφοίτους  Λυκείου. Καταβλήθηκε προσπάθεια να έχει σχετικά μικρό βαθμό δυσκολίας, αλλά να παρουσιάζει πρωτοτυπία, να είναι σύγχρονο, επίκαιρο, ακριβές, προσαρμόσιμο στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των  αναγνωστών, ενώ παράλληλα διεγείρει τη κριτική σκέψη και προκαλεί το ενδιαφέρον τους.Για τον 1ο Τόμο, πατήστε εδώ.

Georgiadou_2ΙΙ τόμος: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες + Παράρτημα υποστήριξης 76 σελίδες [προσφέρεται ως εκπαιδευτικό υλικό για ΕΕ ερευνητικές εργασίες του Λυκείου, τις Βιωματικές Καινοτόμες Δράσεις του γυμνασίου με τη μεθοδολογία project, αλλά και άλλων ομάδων (ενηλίκων και ανήλικων) όπως Πολιτιστικών συλλόγων φιλοπροόδων, τμήματα δημιουργικής απασχόλησης πολιτών των πολιτιστικών τομέων  Δήμων και Κοινοτήτων,  τοπικών Ομίλων της UNESCO, προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης των Νομαρχιών, οργανώσεων νεολαίας που προάγουν τον εθελοντισμό, όπως Προσκόπους και Οδηγούς].Για τον 2ο Τόμο, πατήστε εδώ.

«Στη διαχείριση του Πολιτιστικού Περιβάλλοντος έχουν λόγο, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλλουν όλοι οι πολίτες  και οι έφηβοι ως εν δυνάμει πολίτες. Στην περίπτωση αυτή δεν αρκεί να τηρούν το νόμο και να υπερασπίζονται το δίκαιο απέναντι στην παράνομη ανασκαφή, την καταστροφή, την αλλοίωση, την πρόκληση κάθε είδους βλάβη στα μνημεία, την κλοπή ή την εξαγωγή αρχαιοτήτων, κειμηλίων και άλλων πολιτισμικών αγαθών. Μπορούν να υποδείξουν σημεία για εντοπισμό στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να συνεισφέρουν  στην καταγραφή και την προβολή τους, να συμβάλλουν στην ανάδειξη και την ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική ζωή. Αρκεί να έχουν την ανάλογη ευαισθησία και παιδεία.
Τις θερμές ευχαριστίες μου στους ευπατρίδες νέους της γενέθλιας πόλης μου, Ηρακλή Λαμπαδαρίου υπεύθυνο των εκδόσεων Σαΐτα  και  τον δρ. Κωνσταντίνο Γεωργιάδη υπεύθυνο της σειράς Philosophia Ancilla/ Academica για την ευγένεια, την προσεκτική επιμέλεια, την αμέριστη φροντίδα και ιδίως την ανιδιοτέλειά τους για την έκδοση του παρόντος,  παρόλο τον εξαιρετικό φόρτο δουλειάς που έχουν στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Τους είμαι δια βίου υπόχρεη και ευελπιστώ σε άλλες γόνιμες συνεργασίες στο μέλλον. Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς τον φίλο μου Μελέτη διακεκριμένο αρχιτέκτονα και ζωγράφο για την ευγενική του προσφορά έργων του στις μακέτες εξώφυλλου και οπισθόφυλλου.»

Δρ. Αναστασία Γεωργιάδου
Επ. Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
avasi52@ath.forthnet.gr
tgeorg56@gmail.com
http://ekfe-chalandr.att.sch.gr/Advisors/georgiadou/IndexGeorgiadou.htm

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s